Veelgestelde vragen

 

 Is mijn 3D Bébé© beeldje 100% representatief?
Ja. 3D Bébé© manipuleert, of idealiseert niets aan het uiterlijk van jouw kindje. Wat wij wél doen, is zogenaamde ‘ruis’ wegpoetsen, zodat er een rustig beeld ontstaat.

 Is mijn 3D Bébé© op ware grootte?
Nee, we hebben ervoor gekozen om een mooi beeld te maken, dat ook ‘body’ heeft. 1:1 zou erg klein worden (hooguit zo’n 6 cm hoog). Mocht je heel graag jouw beeldje 1:1 willen, dan kun je altijd contact opnemen en informeren naar de mogelijkheden.

Een 3D Bébé© beeldje is gemiddeld c.a. 10 cm hoog en 8 cm breed.

 Wat is de ideale termijn voor een 3D echo?
Het mooiste resultaat, voor zowel de 2D foto’s als het een 3D Bébé© beeldje, wordt behaald met een echo van tussen de 22 en 32 weken zwangerschap. Optimaal is c.a. 26 weken.

 Materiaal
3D Bébé© print haar beeldjes in gips. Omdat gips een teer karakter heeft, wordt het beeldje geïmpregneerd met epoxyhars en bewerkt met diverse laklagen.

 Mijn beeldje ziet er anders uit dan ik verwacht had. Hoe kan dit?
De kwaliteit van het uiterlijk van een 3D Bébé© beeldje is 100% afhankelijk van de aangeleverde echo-file.
Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruikmaakt van ultrasone geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren. Hierdoor kunnen diverse weefsels worden onderscheiden in beeld gebracht.
Of een echo goed lukt, hangt van een aantal factoren af. Zo zijn de leeftijd, de ligging en de bewegelijkheid van het kindje bepalend. Maar bijvoorbeeld ook de hoeveelheid vruchtwater en de bouw van de moeder. Op veel van deze omstandigheden is weinig tot geen invloed uit te oefenen.

  • Zo kan het voorkomen dat bijvoorbeeld een deel van het gezichtje ontbreekt. Dit komt omdat die informatie niet aanwezig is in de echo-file; het echo apparaat heeft dit deel niet kunnen registreren.
  • Ook kan het op het echobeeld lijken, alsof jouw baby een bredere neus en voorhoofd heeft dan in werkelijkheid blijkt te zijn. Dit kan vooral gebeuren bij beelden die recht van voren genomen worden.
  • Het echoapparaat maakt ook gebruik van technieken, om missende data aan te vullen. De computer genereert beeld, daar waar geen beeld te zien is. Het resultaat hiervan kan soms een oneffen effect geven.

 Kan 3D Bébé© ook een afdruk van mijn hele kindje maken?
Ja. Als je vroeg in de zwangerschap een echo laat maken – 12 tot 22 weken – is het voor een echo apparaat mogelijk de hele baby in beeld te brengen, omdat het kindje dan nog klein genoeg is. 3D Bébé© kan dit beeld printen. Een heel gedetailleerde weergave van het gezichtje is in dit stadium van de zwangerschap nog niet mogelijk. Vanwege de afmetingen en omdat alle foetussen nog erg veel op elkaar lijken, in verband met gebrek aan ‘vetjes’ in het gezichtje.

 Levertijd
3D Bébé© streeft ernaar zo snel mogelijk te leveren. Omdat het om een uniek, deels handgemaakt product gaat, zijn er een aantal verschillende handelingen en bewerkingen nodig, om tot het eindresultaat te komen. Wij proberen ervoor te zorgen, dat je binnen 10 werkdagen – nadat we jouw echo-file en betaling ontvangen hebben – jouw 3D Bébé© in huis hebt. Garantie hierop kunnen wij echter helaas niet geven.

 Kan ik ook na de zwangerschap nog een 3D Bébé© laten maken?
Ja, in sommige gevallen is het mogelijk om een 3D Bébé© te laten maken (kort) na de bevalling. Als het bureau waar jij de echo’s hebt laten maken jouw beelden nog opgeslagen heeft staan, dan is er de kans dat deze ook achteraf nog te verwerken zijn. Wij raden je daarom aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het bureau en de betreffende bestanden op te vragen.

 Waarom vooraf betalen?
3D Bébé© een gepersonaliseerd, uniek product. Dit is iets anders dan bijvoorbeeld een broodje kaas in een lunchroom. Koop je een broodje kaas, dan ligt het moment van de aanschaf en de betaling heel dicht bij elkaar. Bij een op maat gemaakt product als 3D Bébé© zit er veel meer tijd, arbeid, kosten en dus risico tussen de plaatsing van de opdracht en de levering van het product. Voor onze eigen zekerheid, laten wij onze klanten dus vooraf betalen.

 Retourneren
Omdat 3D Bébé© een gepersonaliseerd, uniek product is vervalt het herroepingsrecht. Als eenmaal de bestelling is geplaatst en bevestigd, kan deze niet meer ontbonden worden.
Zie Algemene voorwaarden.

 Klachten en vragen
Voor al je vragen, klachten, op- en aanmerkingen kun je met ons contact opnemen. Wij zullen proberen zo snel en goed mogelijk jouw vraag te beantwoorden en/of het probleem te verhelpen.